Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem (nebo ještě lépe s vanilkou). Přidáme žloutky, tvaroh, citrónovou kůru, rum a po částech polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do poctivě vymazané a vysypané beránkové formy a upečeme při 170° asi hodinu. Vychladlého beránka pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou/citronovou polevou. Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy.
Tip: Do těsta můžeme přidat hrst rozinek, sekané oříšky, kousky čokolády nebo nasekané prakticky jakékoliv sušené ovoce.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek